Lak

Lakering og lakbehandling benyttes til forsegling af gulve for at skabe af gulvoverfladen så der skabes en holdbar og flot gulvoverflade. Gulvlak forsegler gulvfladen på træet, dette danner grundlag for en pærelet gulv rengøring og pleje og pasning.

Lak og laktyper?

Som oftest anvendes 2 lag vand gulvlak. Ønskes en betydelig ekstra holdbarhed kan 3 lag lak eller en 2-k boliglak vælges. Lakbehandling med lakering holder let i mange år før den store re-lakering er nødvendigt. Kontakt os for mere orientering om lakoverflade og laktyper.

Lakering og glans?

Lakbehandling fås med anderledes glans efter ønske. Vi tilbyder silkemat, blank, mat, halvmat, halvblank og ultramat. Blank gulvlak vælges yderst sjældent idag, medens mat boliglak er topmoderne. Dersom jeg er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende gulvlak. Syrehærdende lakering er spritbaseret eller terpentinbaseret og herved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derfor benyttes udelukkende vandbaseret lak idag, fordi holdbarheden og slidstyrken overfor almen slid er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak forsegler og lukker gulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakbehandling der anvendes, des mere solid og lukket bliver overfladen. Rengøring er meget let på et lakeret bræddegulv, idet gulvlak er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan boliglak genbehandles?

En lakbehandlet efterbehandling kan relakeres, hvilket skal udføres før lakendlingen slides igennem. Her laves en finslibning, hvorefter der lakbehandles ovenpå den eksisterende boliglak. Denne måde fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har udelukkende til formål at forynge overfladen.

Hvad er hvid boliglak?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er yndet og kan anbefales, i fald der ønskes et lyst pankegulv eller parket med en gråhvid patina. Det er en hot løsning som flere forskellige godt kan lide.

Anderledes overfladebehandlinger af parketgulve og plankegulve?

Olie, sæbe, lud og voks er alle gode løsninger til lak. En overflade må tilpasses til det enkelte massive bræddegulv og passe til kundens behov og krav.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.