Lud

Ludbehandling og lud er en teknik der danner et flot, naturligt og lyst udseende. Ludning og lud beskytter ikke plankegulvet eller parketgulvet mod slitage og brug. Således må der efterfølgende tildeles en bestandig gulvbehandling oven på ludbehandlingen, herunder sæbe, voks, hvid lak, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, olie, lak. Vi anvender leverandører som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvem udfører ludning og lud?

Ludning og lud benyttes til afværge den skrækkelige gule patina på lyse gulve. Ludning er en kemi som nedbryder træets naturlige garvesyre og dermed nedbryder gulning. Så får du et parketgulv eller plankegulv med den eftertragtede lyse kulør.

Hvilken ny overflade kan foreslås sammen med lud?

Gulvafslibning og behandling af plankegulve og parketgulve kan give adskillige indvirkning afhængig af gulvtype, træsort samt træets tilstand. Især ludbehandlede parket og plankegulve udviser forskellig udseende kommer an på mængden af træets garvesyre. Mørke trægulve kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvvedligeholdelse samt gulvrengøring?

Forudsat et gulv med ludbehandling ‘skrubbes’ så farven og ludbehandlingen går tabt, vil hele parketgulvet og plankegulvet mellemslibes og påføres endnu en omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning plus vask udført efter behov. Her anvendes en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask i sæbespånevand er et gammeldags husråd, som vi glædeligt bringer videre til vore kunder. Med sæbespåner fås den eftertragtede hvid grålige patina og udseende, der er yndet nu.

Alternative behandlinger til lud?

Er du på udkig efter et lyst parketgulv eller plankegulv i privatboligen, så kontakt solidt gulvfirma. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvinspiration og gulvrådgivning plus en effektiv service, så du modtager den optimale effekt. Som gulvfagmand ved vi alt om parketgulve og vi lytter til dine drømme og krav til det nyafslebne plankegulv eller parketgulv, og meddeler dig om vedligeholdelse, sæbebehandling og tørretid. Alternative efterbehandlinger er hvid olie og hvid lak, som giver en flot, hvid patina. Vi foreslår ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede trægulve?

Som anført må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i gulvet. Forudsat der kommer pletter af te, blod, kaffe, rødvin eller andet på gulvfladen, er metoden at anvende en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.