Ludbehandling – Lud giver smukke lyse trægulve

Ludbehandling giver gulvet den eftertragtede lyse og hvide patina. Lud og ludbehandling er en gulvbehandling som er eftertragtet og bliver benyttet rigtig meget til de lyse træsorter. Vi kender nok alle de gule gulvflader som vel næppe kan siges at være kønne. Dette fænomen undgås ved at påføre en ‘natur lud’ eller en ‘hvid lud’. Lud er en stærk basisk kemi som ikke beskytter trægulvets overflade, og derfor må der påføres en beskyttende gulvbehandling efterfølgende med:

  • Olie
  • Lak
  • Voks
  • Sæbe

Lyst og smukt gulv med gulvbehandling

Lubehandling er en rigtig god behandling til at lysne trægulve. Når dine trægulve bliver lysnet, så virker boligen også luftig og venlig. Man siger, at lys tiltrækker lys, og det føler man virkelig når gulvene er ludbehandlede. Har du en bolig uden så meget naturligt lysindfald så er en lysning af dine gulve en rigtig god løsning. Husk på, at gulvene er den mest iøjnefaldende flade i en bolig, og den har mere visuel vægt end loft – og vægflader. Udover det bedre lys i rummet bibeholder du træets smukke struktur at se på. En fordel ved ludbehandling er, at ridser og hakker let kan fjernes ved at påføre træet lidt sæbevand eller ligge en fugtig klud på natten over, herved rejser træet sig og ridserne forsvinder.

Ludbehandling neutraliserer træets syre

En ludbehandling hindre træets naturlige gulningsprocess, og hvidpigmenten virker som en beskyttelse mod lyspåvirkning, og dit trægulv vil beholde sin flotte farve og rustikke look. Lud er en kemi, en base, som effektiv hindrer garvesyren i træet i at blive gulv og med tiden mørkne gulvet. Kort sagt er lud en neutralisering af de syre der er i træet, så du vil bibeholde den fine lyse farve som træguvlet får ved en gulvafslibning. Men fortvivl ikke, vi er specialister i ludbehandling, så kontakt os gerne for et gratis og uforbindende tilbud. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.